Okolica

Upoznajte okoliš u kojem je smještena marina sa svim ljepotama koje su Vam dostupne za vrijeme boravka u Marini i kornatskom akvatoriju.

Murter

Otok Murter nalazi se na srednjem Jadranu između Zadra i Šibenika te je najveći naseljeni otok šibenskog arhipelaga. Budući da jednim dijelom gotovo dodiruje kopno kod mjesta Tisno izgrađen je pokretni most. Svojim položajem i jedinstvenom ljepotom okoliša privlači ljude željne ekološki sačuvane prirode. Otok Murter nalazi se u samoj blizini Nacionalnog parka Kornati.

Mjesto Murter, gdje je smještena marina, najstarije je i najveće naselje na otoku. U mjestu se nalazi, ambulanta i ljekarna, pošta, banka, ljetno kino, Lučka kapetanija, benzinska stanica za opskrbu brodova i automobila, servisne radionice za popravak automobila, ronilački centri, teniski tereni i plaže.

More i otoci u okruženju

Kornati su jedinstvena otočna skupina na Sredozemlju, protežu se na oko 300 četvornih kilometara, a broje čak 140 otoka, otočića i hridi.

Smješteni su između Dugog otoka i Pašmana na svom sjevernom dijelu te otoka Žirje na južnom dijelu. Arhipelag je podijeljen u dvije skupine, Donje i Gornje Kornate, i pravi je raj za nautičare, ronioce i sve koji žele osjetiti mir i spokoj uz veličanstvenu prirodu.

Klima

Blaga mediteranska klima omogućuje plovidbu gotovo cijele godine.

Srednja godišnja temperatura iznosi 15,6°C,
a najviše ljetne temperature dostižu i 33°C.

Otok Murter može se pohvaliti i s prosječno čak 280 sunčanih dana u godini. Vjetrovi pružaju nautičarima pravi užitak jedrenja. Ljeti uglavnom puše blagi sjeverozapadni vjetar – maestral, dok se u zimskom dijelu godine izmjenjuju hladna bura i jugo, jugoistočni vjetar.